slim
samen
werken

Scrum gebruiken, hoe doe je dat?

Allereerst moet je bepalen of jouw project zich leent voor Scrum? Eigenlijk is het antwoord altijd ja. Je moet dan wel zeker zijn dat het voldoet aan de standaard kenmerken van een project:

  • Een geheel van acties buiten de reguliere werkzaamheden om
  • Waarbij iets nieuws wordt gerealiseerd
  • Binnen duidelijke kaders
  • Door een team van specialisten

Voldoet hetgeen dat je wilt gaan ontwikkelen aan de voorwaarden van een project dan kan je door naar de volgende fase. Volg deze 10 stappen om je eerste Scrum project op te starten. Heb je eerst behoefte aan wat meer kennis, volg dan een basistraining Agile Scrum. Tijdens deze training wordt door ervaren Scrum trainers de methodiek uitgelegd en nog belangrijker: je gaat zelf oefenen tijdens de training met een Scrum project. Hierbij leer je hoe je de verschillende lijsten, zoals een product backlog, opstelt bijvoorbeeld.
Wat ook handig is, is om na het volgen van de training je bij je eerste echte eigen Scrum project te laten ondersteunen door een Scrum coach. Dit is iemand die jou ondersteunt bij het toepassen van Scrum. In de eerste sprints zal de Scrum coach meer het voortouw nemen en gedurende de volgende sprints jou steeds meer de verantwoordelijkheid geven. Net zo lang totdat je zelf je eigen Scrum projecten kan begeleiden.

Wil je meer weten over Scrum coaching of trainingen? Neem dan contact op met ons via: 020 2614 195 of info@agilescrumgroup.nl. We helpen je graag verder!

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan