slim
samen
werken

Welke valkuilen vermijd je het liefst?

1. Start een project waarmee je klanten blij maakt
Het klinkt misschien simpel, maar je eerste Scrum project moet iets opleveren met veel zichtbaarheid in de organisatie. Dit bereik je door iets te maken waar je (interne)klanten blij van worden.

2. Begin klein
Naast dat je project veel zichtbaarheid moet hebben, moet je er voor zorgen dat het afbreukrisico zo klein mogelijk is. Je wilt niet als eerste een enorm project oppakken. Liever klein beginnen en van daaruit opbouwen naar grotere Scrum projecten.

3. Word geen verkoper van Scrum
Scrum is geen doel op zich, het is een manier om snel een werkend product of dienst op te zetten. Focus niet teveel op het verkondigen van de boodschap in verhouding tot het laten zien van resultaten die Scrum oplevert. Zorg hierbij dat het Scrum experiment wordt gedragen door alle lagen binnen de organisatie. Hierbij is het van belang dat iedereen een persoonlijk belang heeft bij het laten slagen van het eerste Scrum project.

4. Toon lef
Veranderen gaat niet automatisch en het is daarom noodzakelijk om creatief te zijn. Ga niet wachten totdat er eindelijk een ruimte beschikbaar komt waar je met het Scrum team aan de slag kan. Gebruik een leegstaand kantoor of ga in de kantine zitten. Als er geen gebruikers naar de demonstraties komen van je demo’s dan moet je dus naar de personen toe.

5. Vier succes
Een open deur misschien, maar vier het succes van je eerste Scrum project uitbundig. Nodig meer mensen uit voor de einddemo dan noodzakelijk zou zijn. Op deze manier ziet een breder deel van de organisatie de effecten van Scrum. Daarnaast is successen vieren ook belangrijk om het team gemotiveerd te houden. De eerste sprints zullen niet altijd helemaal geruisloos verlopen, daarom moet je aan het einde je team belonen voor hun inzet en geduld.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan