slim
samen
werken

Scrum Master training

Ga je voor de rol van Scrum Master en word je verantwoordelijk voor de begeleiding van een Scrum team? Volg dan onze Scrum Master training om volledig op de hoogte gebracht te worden van alle principes rondom Scrum. In twee dagen leer jij hoe je het werkproces zo soepel mogelijk kan laten verlopen. In onderstaand filmpjes wordt een beeld gegeven van wat je kunt verwachten van de Scrum Master training.

De Scrum Master is verantwoordelijk voor de begeleiding van de Daily Stand-Up, een dagelijkse meeting waarin wordt besproken welke taken er al voldaan zijn en wat er de komende tijd moet worden gedaan. Ook zaken waar teamleden tegenaan lopen worden besproken, zo kunnen collega’s bijspringen waar nodig.

Wat leer ik van de training?

In twee dagen word je opgeleid tot gecertificeerd Scrum Master, maar wat ga je precies leren? Over het algemeen word in de training gefocust op hoe je als Scrum Master je team goed kunt begeleiden tijdens het werkproces, hoe struikelblokken uit de weg worden geruimd, hoe een prettige communicatie verloopt met de Product Owner en hoe het Scrum team betrokken kan worden in het werken met Agile Scrum.

Onze trainers gebruiken hun eigen ervaringen als Scrum Master bij het geven van praktijkvoorbeelden, zo wordt de theoretische stof tot leven gebracht.

Voor de opleiding tot Scrum Master is geen voorkennis vereist. Mocht je de basistraining Agile Scrum al hebben gevolgd, houd dan rekening met een gedeeltelijke herhaling.

Waarom Agile Scrum Group?

De Agile Scrum Group heeft zich gespecialiseerd in het geven van trainingen over de Scrum methodiek in non-IT omgevingen. Door de vele praktijkervaringen van onze trainers komt de stof van de opleiding tot leven. De beoordelingen van onze deelnemers zijn hier het levende bewijs van. Onze trainingen scoren een 8.5, waar we erg trots op zijn.

Startdata

De eerstvolgende startdata staan in onderstaande tabel. Een volledig overzicht van alle geplande data vind je op het inschrijfformulier.

2-daagse trainingStartdatum
In-companyIn overleg
Scrum Master training (Virtual Classroom)wo. 24 juli 2024
Scrum Master training (PSMI) IT en non-IT focusma. 5 augustus 2024
Scrum Master training (Virtual Classroom)wo. 28 augustus 2024
Scrum Master Advanced trainingwo. 4 september 2024

Bekijk alle startdata op het inschrijfformulier

Waar en hoe laat?

De trainingen vinden op de volgende plekken plaats:

  • Utrecht (Meeting Plaza)
  • Amsterdam (BCN Arena)
  • Eindhoven (BCN Eindhoven)
  • Zwolle (BCN Zwolle)
  • Rotterdam (BCN Rotterdam)

De trainingsdagen duren van 09:30 uur tot ongeveer 16:00 uur, waarbij de lunch is inbegrepen.

Vragen?

Bij vragen kun je altijd contact opnemen via 020 2614 195 of via info@agilescrumgroup.nl. Vanuit daar helpen we je graag verder.

Ervaringen deelnemers

Certificering

Na het volgen van de Scrum Master training ontvang je een certificaat vanuit Agile Scrum Group, waarmee je kunt aantonen dat jij het werken als Scrum Master onder de knie hebt. Indien je ervoor kiest examen te doen via Scrum.org, en hiervoor slaagt, ontvang je tevens een officieel erkend PSM I certificaat. Tevens kan je er voor kiezen om een examen of te leggen bij het International Institute for Agile Business Certification (IIABC.org). Het examen dat je na de Scrum Master training aflegt heet “Agile Business Advanced – Facilitating the Process”. Het IIABC richt zich op Scrum werken in non-IT omgevingen. Het examen is tevens in het Nederlands beschikbaar.

Valt je keuze op het afleggen van het PSM I examen?
Na de training ontvang je een code waarmee eenmalig het examen afgelegd kan worden. Omdat dit online plaatsvindt, kun je zelf bepalen welke dag en tijd voor jou het beste uitkomt. Dit examen behoort binnen één uur voldaan te zijn en de voertaal is Engels. Indien je niet slaagt, kun je het examen zelfstandig nogmaals afleggen via Scrum.org.

Investering

  • Deelname aan de Scrum Master training kost €990,- per persoon, exclusief examen.
  • De kosten zijn € 1130 incl. het Agile Business Advanced examen via IIABC.org
  • De kosten zijn €1195,- inclusief het PSM I examen dat afgelegd wordt via Scrum.org.

Alle materialen, inclusief Agile Scrum Group certificaat, koffie/thee en de lunch, zijn bij de prijs inbegrepen. De prijzen zijn exclusief BTW.

Bij het boeken van een vervolgtraining kun je de kosten van deze training terugkrijgen. Meer weten? Lees dan meer over deze korting op je training.

In-Company

Bij vier of meer deelnemers organiseren wij ook in-company trainingen. Heb je hier interesse in? Informeer dan naar de mogelijkheden via 020 2614 195 of mail naar info@agilescrumgroup.nl. We sturen je een vervolgens een offerte op maat.

Open inschrijvingen

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan