slim
samen
werken

Scrum uitgelegd in 10 animatie video’s

Steeds vaker wordt er binnen organisaties gebruik gemaakt van het nieuwe werken, waarbij flexibiliteit hoog in het vaandel staat. Scrum is zo’n framework dat gebruikt wordt om efficiënter te werken. Wil je meer leren over deze populaire werkmethode? Wij brengen je op de hoogte van de basisbeginselen van Scrum? Aan de hand van 10 animatie video’s leggen wij alle ins and outs uit over het werken met Scrum.

Aflevering 1: Introductie in Scrum

Door middel van Scrum worden projecten binnen een organisatie stapsgewijs opgeleverd. In de periode van 2 tot 4 weken wordt het Scrum team als doel gesteld telkens een deelproduct of verbetering op een bestaand product op te leveren, deze perioden worden sprints genoemd.

De eerste aflevering van een reeks animatie video’s is een introductie in het werken met Scrum: de verschillende rollen, meetings en lijsten worden kort uitgelegd.

Aflevering 2: De Scrum Master

In de tweede aflevering wordt er gefocust op één bepaalde rol binnen een Scrum team, namelijk de Scrum Master. Naast de Scrum Master bestaat het Scrum team uit een Product Owner en de leden van het Development Team.

Aflevering 3: Het Ontwikkelteam

In de derde aflevering ligt de focus op het Development Team. Naast de leden van dit team bestaat een Scrum team uit een Scrum Master en Product Owner.

Aflevering 4: De Product Owner

In de vierde aflevering wordt de focus gelegd op de Product Owner. Naast de Product Owner bestaat een Scrum team uit de Scrum Master en de leden van het Development Team.

Aflevering 5: De Sprint Planning

Tijdens één sprint komen er vier verschillende meetings aan bod, waarvan de Sprint Planning als eerste wordt behandeld. In de volgende aflevering wordt de basis van de Sprint Planning uitgelegd.

Aflevering 6: De Daily Scrum

Dagelijks bespreken de leden van het Development Team de taken voor de komende 24 uur. Deze meeting duurt maximaal 15 minuten en wordt staand gehouden. Leer meer over de Daily Scrum in de volgende aflevering.

Aflevering 7: De Sprint Review

Voordat een sprint wordt afgesloten wordt er eerst een Sprint Review gehouden met alle stakeholders om terug te blikken op wat er is bereikt tijdens de sprint. Leer meer over de Sprint Review in de volgende aflevering.

Aflevering 8: De Sprint Retrospective

De Sprint Retrospective dient als een moment om terug te kijken of hoe het team functioneerde tijdens de laatste sprint. Hoe dat precies in zijn werk gaat leer je in de volgende aflevering.

Aflevering 9: De Product Backlog

De Product Backlog bevat een lijst met alle taken die uitgevoerd dienen te worden om het uiteindelijke product op te kunnen leveren. Deze taken worden User Stories genoemd en worden opgepakt door het Development Team. Leer meer over de Product Backlog in de volgende animatie video.

Aflevering 10: De Sprint Backlog

User Stories worden door het Development Team op de Sprint Backlog geplaatst om tijdens de eerstvolgende sprint op te pakken. Hoe dit in zijn werk gaat leer je in de volgende aflevering over de Sprint Backlog.

Updates ontvangen van de laatste ontwikkelingen?
Onze Agile Coaches voorzien je één keer in de twee weken van een informatief artikel. Zo blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste inzichten binnen Scrum. Schrijf je via onderstaand formulier gemakkelijk in en ontvang artikelen, fijne tips en templates.

Ook interessant

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan