slim
samen
werken

Begrippen binnen Scrum

Scrum kan intimiderend overkomen doordat het zoveel, wellicht nog onbekende, benamingen bevat. In deze blog geven we uitleg over de begrippen binnen Scrum.

Agile
Agile is een overkoepelende term dat staat voor ‘behendig’ en ‘lenig’. De visie omtrent dit thema is gebaseerd op het Agile Manifesto dat opgebouwd is rondom één doel: de klant zo goed mogelijk helpen.

Daily Scrum
Deze dagelijkse bijeenkomst duurt niet langer dan 15 minuten en is bedoeld om een beeld te schetsen van de bezigheden van de werknemers. Zo efficiënt mogelijk te werk gaan is de reden van de invoering van de Daily Scrum, ook wel Daily Standup genoemd.

Meer weten over de Daily Scrum? Bekijk dan ook eens onze animatie video.

Development Team
Dit multidisciplinaire team bestaat uit 3 tot 9 leden die door middel van samenwerking zorgen voor de totstandkoming van een (deel)product. Zij zijn er met z’n allen verantwoordelijk voor dat het project op tijd opgeleverd wordt en dat deze aan alle wensen van de klant voldoet.

Product Backlog
Dit wordt beheerd door de Product Owner en bevat alle wensen van de klant, vertaald naar user stories en gesorteerd op prioriteit.

Meer weten over de Product Backlog? Bekijk dan ook eens onze animatie video.

Product Owner
De Product Owner beheert de Product Backlog en dient als tussenpersoon voor de communicatie tussen de klant en het Development Team. Hij informeert het team welke onderdelen van het project prioriteit hebben en dus als eerst aangepakt dienen te worden.

Scrum Master
De Scrum Master begeleidt het team tijdens het werkproces binnen een sprint, zodat de werknemers zich geen zorgen hoeven te maken om randzaken en zich kunnen focussen op de werkzaamheden. Hij is tevens verantwoordelijk voor het opleiden en coachen van de teamleden.

dit is wat scrum werken inhoudtVoor een uitvergrote afbeelding, klik op de infographic

Scrum Team
Het Scrum Team bestaat uit de Product Owner, de Scrum Master en het Development Team.

Sprint
In een periode van 1 tot 4 weken wordt één project behandeld. Het Development Team is er verantwoordelijk voor dat het project op tijd en volledig wordt opgeleverd.

Sprint Backlog
In de Sprint Backlog worden de user stories opgedeeld in subtaken. Deze taken worden behandeld tijdens de lopende sprint.

Meer weten over de Sprint Backlog? Bekijk dan ook eens onze animatie video.

User Stories
De Product Owner zet de wensen van de klant om in User Stories. Deze bevatten wie de klant is, wat de klant wil en waarom hij dat wil.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan