slim
samen
werken

Wat je wilt weten over Scrum: de Scrum Guide

De Scrum Guide

De Scrum Guide is geschreven door Ken Schwaber en Jeff Sutherland en dient als een naslagwerk om een beknopt overzicht te krijgen van het werken met Scrum. Met Scrum worden projecten op een structurele, efficiënte wijze opgeleverd. Dit kan zeker geschikt zijn voor complexe projecten in omgevingen waarin processen vaak kunnen veranderen. Door de flexibele methodiek weet het Scrum team zich snel aan te passen aan de situatie.

scrum guide

In de Scrum Guide komen de volgende zaken aan bod: de rollen binnen Scrum, de meetings en de Scrum lijsten. Scrum kent drie verschillende rollen, namelijk de Product Owner, Scrum Master en het Development Team. Zij nemen, vaak samen, deel aan een aantal meetings: de Sprint Planning, Daily Stand-Up, Sprint Review en de Sprint Retrospective. Tijdens deze meetings wordt gebruik gemaakt van lijsten, te weten de Product Backlog, Sprint Backlog en het Scrumbord.

Beschikt de Scrum Guide over een volledig overzicht aan informatie?

Het document bevat de basisinformatie over de methodiek van Scrum. Uit ervaringen blijkt dat organisaties, na het zorgvuldig doornemen van de Scrum Guide, niet over genoeg kennis beschikken om met deze werkwijze in de praktijk uit de voeten te kunnen, vanwege het ontbreken van praktische voorbeelden en concreet materiaal om mee aan de slag te gaan. Ook de vormgeving van de bovengenoemde meetings mist. Bezoek voor laagdrempelige informatie Scrumguide.nl om meer kennis op te doen over ‘Scrummen’.

Is er ook een Nederlandse versie van de Scrum Guide?

Er zijn verschillende versies van de Scrum Guide beschikbaar, die allen gratis te downloaden zijn. De Engelse versie uit 2016 is het meest up-to-date, maar helaas is deze nog niet vertaald naar het Nederlands. Een Nederlandse versie van de Scrum Guide is geschreven in 2013. De vertaling laat nogal te wensen over en de informatie is niet recent, dus mocht het je niet hinderen dan raden wij de Engelse Scrum Guide aan.

dit is wat scrum werken inhoudtVoor een uitvergrote afbeelding, klik op de infographic

Voor een overzicht in één oogopslag hebben wij een infographic voor je opgesteld. Deze bevat genoeg informatie om een beeld te krijgen van Agile Scrum. Onze infographic is zowel online, als op print beschikbaar. U kunt hier een poster aanvragen.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan