slim
samen
werken

Daily Scrum

In de Daily Scrum worden alle teamleden – voor een maximale duur van 15 minuten – verzameld om een dagstart te maken. Ieder beantwoordt een aantal vragen om te bepalen hoe ver zij zijn met de werkzaamheden, wat zij de komende 24 uur van plan zijn en of zij ergens hulp bij nodig hebben.

Waarom de Daily Scrum?
Hoewel de werknemers het niet gewend zijn om een dagelijkse meeting in te lassen, zal dit toch echt veel voordelen met zich meebrengen. Nu hoor ik je denken, wat kunnen 15 minuten toevoegen aan de werkprestatie?

Allereerst wordt er een duidelijke koers bepaald voor de komende werkdag. Omdat deze meeting in de ochtend plaatsvindt, heeft iedereen de mogelijkheid meer gericht aan de slag te gaan. Daarnaast zorgt de kortstondige duur van deze meeting dat slechts de meest relevante zaken aan bod komen. De beperking in tijd en het feit dat alle teamleden staan, houdt iedereen alert en actief.

Hoewel het voor alle teamleden een verplichte bijeenkomst is, mogen collega’s altijd bij de bijeenkomst aansluiten. Dit maakt een snelle informatievoorziening voor alle geïnteresseerden mogelijk. Afsluitend worden tijdens de Daily Scrum onder andere onderlinge afspraken gemaakt, wat een hogere motivatie voor alle werknemers tot gevolg heeft.

Uit onderzoek, uitgevoerd onder leden van een Scrum Team, blijkt dat de werknemers een positieve houding aannemen ten opzichte van deze vorm van informatie-uitwisseling (Stray, Sjøberg & Dyba, 2016). Was je eerder sceptisch over het nut van Scrum? Probeer het eerst eens en ontdek de voordelen.

Meer weten over de Daily Scrum? Bekijk dan onze animatie.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn (we delen onze blogs met je) Of deel het in je netwerk: [addtoany]

Gratis Scrum poster

Ontvang nu de gratis Agile Scrum poster. Een handige checklist om consequent volgens de Scrum methodiek te werken.
Vraag aan